torsdag 19. januar 2012

fisk

fisk deles i 3 fett gupper
feit fisk
er makrell kroppen er torpedo formet og bygd for stor fart. den yngste makrellen kalles pir. høstmakrellen er den feiteste.
bruk kokt, stekt, gravet, kald- og varmrøykt.

mellom feit fisk er ørret de varierer i størrelse og utseende. ørret tilbringer ofte de to -tre først årene i bekker og elver før den søker mot vann og innsjøer. når den kommer ditt, får den en sølvblank farger. om høsten søker den tilbake til elver og bekker for gyte. ørret kan bli 18 kg
bruk kokt, stekt, gravet, raket og røykt


mager fisk hvitting
hvitting har en lys farge, men ved rota av bry
stfina har den en mørk flekk. hvitting kan bli 70 cm lang, men den halve er mest vanlig. den lever langs bunnen fra grunt vann og helt ned til 200 m.
brukes til kokt og stekt.



1 kommentar:

  1. Hei Einar
    Interesant å høre om inndelingen om fiks i de tre guppene, mager, halvfet og fet fisk. Supert at du nevner, og har med bilder av fisker som tilhører de forskjellige gruppene.

    SvarSlett